Nederlands

Veiligheid, technische deskundigheid maar eveneens beweeglijkheid, ergonomie, comfort en een scherpe prijs, zijn de basiscriteria voor het selecteren van onze producten. Wij leveren schoenen in de maten 33 tot en met maat 53.

Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen, steunen wij op een nauwgezette selectie van gebruikte leveranciers om te voldoen aan de eisen zoals vastgesteld op basis van bestaande normen, en op de behoeftes en verwachtingen van onze klanten.


Veiligheidsschoenen

Goede veiligheidsschoenen bieden jouw voeten de nodige bescherming tegen beknellingen, vallende en scherpe voorwerpen en gevaarlijke stoffen. Veiligheidsschoenen zijn bij veel productiewerk een standaard onderdeel voor jullie persoonlijke bescherming. Een ongeval waarbij je voeten geblesseerd raken leidt snel tot verzuim.

De keuze van veiligheidsschoenen
Het begrip veiligheidsschoen omvat diverse vormen van veilig schoeisel: schoen, laars, hoog of laag model. Maar ook houten klompen kunnen in sommige gevallen tot veiligheidsschoenen gerekend worden. De keuze van jouw veiligheidsschoen moet zijn afgestemd op jouw werkomstandigheden. Het is aan te bevelen de informatie hieronder vermeldt onder het kopje “Veiligheidsnormen” te raadplegen voor de specifieke omstandigheden binnen jouw bedrijf of het bedrijf waar je op dat moment werkzaam bent.

Laag of een hoog model ?
Een laag model veiligheidsschoen is uitermate geschikt wanneer je tijdens jouw werk veel moet knielen. Bij een hoge schoen is de voet minder makkelijk te bewegen. Een nadeel van het lage model schoenen is dat deze minder bescherming aan de achillespees en enkel biedt.
Een hoog model veiligheidsschoen is het meest geschikt in de bouw. Hoge schoenen geven voldoende steun en beschermen de achillespees en enkel.


Leer of kunststof ?
Veiligheidslaarzen worden vooral gebruikt wanneer je veel in een natte of vochtige omgeving werkt. Het is dan ook van belang dat jouw laarzen goed waterdicht zijn.
 
Kunststof veiligheidslaarzen worden voornamelijk gebruikt wanneer een leren laars niet meer toereikend is. Dit is het geval bij te vochtige omstandigheden en wanneer je werkt met chemicaliën waartegen leer onvoldoende bescherming biedt.
 
Veiligheidsnormen
Alle door ons verkochte veiligheidsschoenen zijn gecertificeerd door een erkend testinstituut en voldoen aan de EN 345 normering, welke is vastgelegd in de EC wetgeving 89/686. Onze leveranciers gebruiken de nieuwste materialen en technologieën om een optimale combinatie te creëren van veiligheid, comfort, duurzaamheid en, ook heel belangrijk, een TRENDY uitstraling.    Al onze schoenen voldoen aan de S3 veiligheidsnorm  m.u.v. enkele producten uit onze "koopjeszolder" en onze witte schoenen.


S1
Heeft alle basiseigenschappen en de schoen is voorzien van een stalen- of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule, is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak.

S2
Heeft alle basiseigenschappen maar de schoen is tevens voorzien van een stalen-, aluminium-,of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule. Is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak. Voorzien van waterafstotend buitenleer.

S3
Heeft alle basiseigenschappen maar de schoen is tevens voorzien van een stalen-, aluminium- of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule en voorzien van een stalen of kevlar tussenzool. Is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak. Voorzien van waterafstotend buitenleer.

S4
Heeft alle basiseigenschappen maar de laars is gemaakt van PU, rubber of kunstof materialen (waterdicht) en is tevens voorzien van een stalen-, aluminium- of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule Is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak.

S5
Heeft alle basiseigenschappen maar de laars is gemaakt van PU, rubber of kunstof materialen (waterdicht) en is tevens voorzien van een stalen-, aluminium- of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule. Met stalen of kevlar tussenzool, is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak.

Welke soorten zijn er?
Er zijn verschillende soorten veiligheidsschoenen en laarzen: veiligheidsschoenen laag model, veiligheidsschoenen hoog model, laarzen van leer of laarzen van rubber.
De keuze van voetbescherming hangt af van de werkzaamheden. In onderstaande tabel zie je welke voetbescherming het meest geschikt is voor bepaalde omstandigheden.


Veiligheidsschoenen laag model

Wanneer:    Geschikt wanneer je veel moeten knielen. Minder geschikt voor bouwplaats medewerkers, wel voor UTA-personeel (staf- en lijnfunctionarissen)
Voordeel:    Je voet is makkelijk te bewegen in de schoen. Zijn koeler in zomer
Nadeel:        Je achillespees en enkel zijn minder goed beschermd.


Veiligheidsschoenen hoog model

Wanneer:       Vooral geschikt voor de bouwplaats medewerker.
Voordeel:       Geven je steun en beschermen jouw achillespees en enkel. Zijn warmer in de winter
Nadeel:           Je voet is iets minder makkelijk te bewegen.
Foto
 
3a5205d8e1e322e24df74a51d17a775d.jpg
 
 
 
00be1830cc549bfa437c1fb6e365bd09.jpg